درمان سریع استرس و اضطراب چگونه میتواند رخ دهد؟ بسیاری از افراد هر روز با استرس دست و پنجه نرم می کنند. کار، مسائل خانوادگی، مشکلات جسمی و تعهدات مالی بخش هایی از زندگی روزمره هستند که معمولاً به افزایش سطح استرس منجر می شوند.
برخی عوامل ممکن است بر آسیب پذیری شما در برابر استرس تأثیر بگذارد. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد: ژنتیک، نوع شخصیت، تبعیض های نژادی، جنسیت، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، ترومای دوران کودکی، شغل و غیره. استرس مزمن می تواند خطر ابتلا به بیماری ها از جمله بیماری قلبی، اختلالات اضطرابی و افسردگی را افزایش دهد.
درمان سریع کاهش استرس و اضطراب
استرس، احساس فشار است که معمولاً در نتیجه کارهای زیاد و زمان کم برای انجام آن ها ایجاد می شود. در یک زندگی پرمشغله، استرس تقریباً اجتناب ناپذیر است.
استرس می تواند ناشی از رویدادهای مثبت باشد مانند شغل جدید، تعطیلات یا ازدواج و همچنین رویدادهای منفی مثل از دست دادن شغل، طلاق یا مرگ در خانواده. استرس، خود رویداد نیست، بلکه واکنش روانی یا فیزیکی شما به آن رویداد است.
اضطراب یک احساس تنش است که اغلب با استرس همراه است و معمولا به آینده مربوط می شود (چیزی که ممکن است به زودی اتفاق بیفتد). برخی از اضطراب ها می توانند به شما انگیزه دهند یا به شما کمک کنند تا در برابر خطر، واکنش نشان دهید.
با این حال، اگر اضطراب مداوم دارید که با فعالیتهای روزانه تداخل داشته و لذت بردن از زندگی را سخت میکند، اضطراب میتواند یک مشکل باشد. به همین علت باید در صدد رفع اضطراب و استرس باشید.
روش های درمان سریع استرس و اضطراب
برخی افراد با مراجعه به خدمات روانپزشکی، داروهای کاهشدهنده فشار روانی را دریافت و مصرف میکنند. این داروها موثر میتواند ذهن و بدن شما را آرام کنند اما یک راهحل طولانی مدت است. بنابراین در کنار این راهکار میتوانید به دنبال راه هایی باشید که بتوانید در سریع ترین زمان ممکن استرس خود را کاهش دهید. در ادامه راهکارهایی برای درمان سریع استرس و اضطراب پیشنهاد می شود.
-
فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید.
تقریباً هر شکلی از فعالیت بدنی می تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند. حتی اگر ورزشکار نیستید، ورزش همچنان می تواند استرس را کاهش دهد. فعالیت بدنی اندورفین و سایر مواد شیمیایی عصبی طبیعی را که حس حال خوب را تقویت می کند، افزایش می دهد.
ورزش همچنین می تواند ذهن شما را بر روی حرکات بدن متمرکز کند. این تمرکز خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. انواع فعالیت بدنی مفید برای کاهش اضطراب و استری عبارتند از پیادهروی، دویدن آرام، تمیز کردن محیط خانه، دوچرخهسواری، شنا، وزنهبرداری یا هر کار دیگری که شما را وادار به فعالیت میکند.
-
رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید.
داشتن یک رژیم غذایی سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است. سعی کنید میوه ها، سبزیجات، ماهی و غلات بخورید. رژیم غذایی بر همه جنبه های سلامتی شما از جمله سلامت روانی تأثیر می گذارد.
استرس مزمن ممکن است شما را به پرخوری و رسیدن به غذاهای بسیار خوش طعم سوق دهد که ممکن است به سلامت کلی و خلق و خوی شما آسیب برساند. مصرف نکردن غذاهای کامل و غنی از مواد مغذی ممکن است خطر کمبود مواد مغذی ضروری برای تنظیم استرس و خلق و خوی مانند منیزیم و ویتامین های B را افزایش دهد.
خانوادههایی که استرس زیادی در روابط خانوادگیشان موجود است میتوانند از خدمات مشاوره خانواده کمک بگیرند.
-
از عادات ناسالم خودداری نمایید.
برخی افراد ممکن است با عادات ناسالم با استرس مقابله کنند. این عادات شامل نوشیدن بیش از حد کافئین یا الکل، سیگار کشیدن، خوردن بیش از حد، یا استفاده از مواد غیرقانونی باشد. این عادات می تواند به سلامت شما آسیب برساند و سطح استرس شما را افزایش دهد.
-
مدیتیشن کنید.
در طول مدیتیشن، شما تمام توجه خود را متمرکز می کنید، در نتیجه جریان افکار درهم ریخته ای که ممکن است ذهن شما را شلوغ کرده و باعث استرس شوند، خاموش می شوند. مدیتیشن می تواند به شما احساس آرامش و تعادل بدهد که می تواند هم به رفاه عاطفی و هم به سلامت شما کمک کند.
اگر کودک شما از اضطراب و استرس رنج میبرد می توانید به متخصص حوزه مشاوره کودک مراجعه نمایید.
-
بیشتر بخندید.
شوخ طبعی نمی تواند همه بیماری ها را درمان کند. اما می تواند به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید. وقتی می خندید، بار ذهنی شما کم می شود. همچنین باعث تغییرات فیزیکی مثبت در بدن شده و استرس کاهش می یابد.
-
با دیگران ارتباط برقرار کنید.
وقتی استرس دارید و عصبانی هستید، ممکن است ترجیح دهید که تنها باشید. اما بهتر است با خانواده و دوستان تماس بگیرید و ارتباطات اجتماعی برقرار کنید. تماس اجتماعی یک تسکین دهنده خوب برای استرس است، زیرا حواس پرتی ایجاد کرده و به شما کمک کند تا با فراز و نشیب های زندگی کنار بیایید.
-
یوگا را امتحان کنید.
یوگا با مجموعه ای از وضعیت ها و تمرینات تنفسی، یک کاهش دهنده و مشاوره استرس محبوب است. یوگا می تواند به آرامش شما کمک کند و استرس و اضطراب را کاهش دهد.
-
به اندازه کافی خوابیدن
استرس می تواند باعث ایجاد مشکل در به خواب رفتن شما شود. وقتی کارهای زیادی برای انجام دادن داشته باشید و خیلی فکر کنید، ممکن است خواب شما آسیب ببیند. اما خواب زمانی است که مغز و بدن شما شارژ می شود. بیشتر بزرگسالان هر شب به 7 تا 9 ساعت خواب نیاز دارند.
-
رایحه درمانی
بوییدن اسانس های گیاهی تسکین دهنده می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. عطرهای خاص برای برخی افراد بهتر از شص، عمل می کنند، بنابراین گزینه های مختلف را امتحان کنید.
-
موسیقی گوش کنید.
گوش دادن یا نواختن موسیقی یک تسکین دهنده خوب استرس است. می تواند حواس پرتی ذهنی ایجاد کند، تنش عضلانی و هورمون های استرس را کاهش دهد. اگر موسیقی یکی از علایق شما نیست، توجه خود را به سرگرمی دیگری معطوف کنید که از آن لذت می برید. به عنوان مثال، باغبانی، خیاطی، مطالعه یا طراحی را امتحان کنید.
-
به دنبال مشاوره و روان درمانی باشید.
متخصصان حوزه مشاوره فردی یا درمانگران حرفه ای می توانند به شما کمک کنند تا منابع استرس خود را بیابید و ابزارهای مقابله ای جدید را بیاموزید. CBT می تواند به اضطراب عمومی و اضطراب ناشی از یک موضوع خاص، مانند کار کمک کند.