مشاوره خانواده

مشاوره خانواده

 

برای اشاره به اهمیت مشاوره خانواده family counseling باید به این موضوع اشاره کنیم که خانواده بر همه جوانب زندگی ما تأثیر داشته و شکل ‌دهنده شخصیت، طرز فکر، عادات و دیدگاه ما نسبت به محیط اطراف است. اگر شخص در خانواده ‌ای سالم متولد شده باشد به احتمال زیاد نحوه حفظ روابط سالم را یاد گرفته اما اگر در خانواده ‌ای ناکارامد متولد شده باشد، ممکن است در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل گردد. برخی مسائل و مشکلات فردی می‌تواند تبعات بسیار سنگینی در زندگی شخصی و خانوادگی شخص داشته و تمام اطرافیانش را درگیر نماید.

به عنوان مثال یک فرد معتاد، فردی که از افسردگی مزمن رنج می ‌برد و یا افرادی که درگیر بیماری ‌های مزمن روانی هستند، به خانواده خود از لحاظ روحی و روانی آسیب میزند. از همین رو باید به بهداشت روان خانواده توجه ویژه ای شود. زیرا در این صورت است که خانواده با آگاهی کامل از مشکلات و حمایت های لازم، به بهبود شخص و شرایط کلی خانواده کمک خواهد کرد.

مشاوره خانواده روشی برای ایجاد و حفظ روابط خانوادگی سالم بوده و هدف آن شناسایی و رفع مشکلات در خانواده می باشد. این مسائل و مشکلات می تواند عاطفی، روانی یا رفتاری باشد. خدمات مشاوره خانواده در کلینیک روانشناسی ویدانا ارائه شده و شما برای تعیین وقت مشاوره می توانید به صفحه درخواست وقت مشاوره مراجعه کنید.

مشاوره خانواده

مشاوره خانواده چیست؟

خانواده درمانی یا مشاوره خانواده نوعی گفتگو درمانی است که بر بهبود روابط بین اعضای خانواده تمرکز دارد. هدف از مشاوره خانواده رسیدگی به مسائل روانشناختی، رفتاری و عاطفی است که باعث بروز مشکلات خانوادگی می شود.

مشاوره خانواده چیست؟ خانواده درمانی یا مشاوره خانواده نوعی گفتگو درمانی است که بر بهبود روابط بین اعضای خانواده تمرکز دارد. هدف از مشاوره خانواده رسیدگی به مسائل روانشناختی، رفتاری و عاطفی است که باعث بروز مشکلات خانوادگی می شود.

در این رویکرد، اعضای خانواده برای ایجاد و حفظ روابط سالم با یک درمانگر یا مشاور همکاری خواهند کرد. خانواده متشکل از گروهی از افراد است که به یکدیگر اهمیت می دهند. در خانواده درمانی، یک گروه می‌تواند از ترکیب‌ های مختلفی مانند والدین و فرزندانشان، خواهر و برادر، پدربزرگ و مادربزرگ، خاله و عمو، دوستان و غیره تشکیل شود. مشاوره خانواده می تواند در شرایطی مانند موارد زیر مفید باشد:

  • سازگاری با یک تغییر جدید در زندگی مانند مهاجرت.
  • تغییرات و چالش هایی که با افزایش سن به وجود می آیند.
  • مرگ و اندوه از دست دادن عزیزان.
  • تعارضات روابط، مانند تعارض والدین و فرزند یا درگیری خواهر و برادر.
  • طلاق، جدایی و یا مشکلات زناشویی
  • مشکلات رفتاری فرزندان
  • مقابله با بیماری حاد یا مزمن یکی از اعضای خانواده، مانند سرطان، سکته مغزی و …

مشاوره خانواده توسط یک متخصص بهداشت روان آموزش دیده و دارای مجوز، مانند روانشناس، درمانگر یا مشاور که دانش تخصصی در کار با خانواده دارد، انجام می شود. اغلب، آن ها دارای مجوز درمانگر ازدواج و خانواده (LMFT) هستند. درمان می تواند حمایت، آموزش و راهنمایی را برای شما و عزیزانتان فراهم آورده تا به عملکرد بهتر و افزایش رفاه شما کمک نماید.

آشنایی بیش‌تر: مشاوره پیش از ازدواج

انواع مشاوره خانواده

انواع مشاوره خانواده: انواع مختلفی از مشاوره خانواده وجود دارد که از نظر طول درمان، تکنیک ها و اهداف درمانی بسیار متفاوت هستند.

انواع مختلفی از مشاوره خانواده وجود دارد که از نظر طول درمان، تکنیک ها و اهداف درمانی بسیار متفاوت هستند.

خانواده درمانی عملکردی (Functional family therapy)

درمانگران اغلب از این نوع مشاوره برای کمک به خانواده های دارای کودکانی که مشکلات رفتاری مانند سو مصرف مواد، پرخاشگری و خشونت دارند، استفاده می کنند.

مشاوره ازدواج یا زوج درمانی (Marriage counseling/couples therapy)

زوج درمانی درمان شامل شما و همسر یا شریک عاطفی شما می شود و به مسائلی مانند ارتباطات، تربیت فرزندان، امور مالی، درک وضعیت سلامت روانی خود یا شریک زندگیتان پرداخته می شود.

خانواده درمانی استراتژیک (Strategic family therapy)

این یک مشاوره خانواده کوتاه مدت است که بر ایجاد تغییرات ساختاری و رفتاری مثبت در محیط خانواده تمرکز دارد.

خانواده درمانی ساختاری (Structural family therapy)

این نوع مشاوره خانواده به روابط درونی و حد و مرزهای درون یک واحد خانواده (ساختار آن) می پردازد و بر تعاملات مستقیم بین اعضای خانواده به عنوان راه اصلی برای ایجاد تغییرات مثبت تمرکز دارد.

خانواده درمانی سیستمیک (Systemic family therapy)

اساس مشاوره خانواده سیستمیک، در نظر گرفتن مسائل خانواده در زمینه های متفاوتی است که در آن زندگی می کنند که شامل دیدگاه های فرهنگی، مذهبی و سیاسی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی است. این رویکرد به افراد در استفاده از نقاط قوت روابط خود برای غلبه بر مشکلات سلامت روان کمک می نماید.

مشاوره خانواده حضوری تهران

مشاوره خانواده حضوری بهترین روش بوده و بهتر است با حضور تمام اعضای خانواده صورت گیرد. کلینیک روانشناسی ویدانا، با فراهم نمودن محیطی مناسب جهت مراجعه خانواده ‌ها، آماده ارائه جلسات مشاوره خانواه حضوری تهران به بهترین شکل می باشد.

خانواده درمانی یک درمان مبتنی بر شواهد و گفتگوهای مبتنی بر مهارت (مکالمات) است. کلینیک روانشناسی یک محیط بدون قضاوت و امن را فراهم می کند که به خانواده شما اجازه می دهد واضح، با یک متخصص بهداشت روان صحبت کند. با راهنمایی یک متخصص سلامت روان، شما می توانید روی بهبود تعاملات و ارتباطات بین اعضای خانواده خود کار کنید. مشاوره خانواده همچنین می تواند به شما در درک و درمان سلامت روانی یا وضعیت رفتاری اعضای خانواده کمک کند. درمانگر شما ممکن است در خصوص موارد زیر صحبت کند:

  • پرسش از هر یک از اعضای خانواده در مورد نگرانی و چالش ها و امیدهایشان
  • همه را به صحبت کردن و گوش دادن به یکدیگر تشویق می نماید.
  • به اعضای خانواده کمک کرده تا تأثیر سخنان و رفتارهای خود را درک کنند.
  • راهکارهایی برای تغییر رفتارها و الگوهای مشکل ساز پیشنهاد می کند.

بهترین مشاوره خانواده در تهران

در حالی که درخواست کمک برای مسائل خانوادگی می تواند طاقت فرسا باشد، مهم است که این کار را انجام دهید. مشاوره خانواده می تواند به شما کمک کند موانعی که خانواده شما را از داشتن یک زندگی کامل و سالم باز می دارند، بهتر درک کرده و از آن عبور کنید. همچنین در درمان برخی از شرایط سلامت روان موثر است.

متخصصان سلامت روان در زمینه خود متخصص بوده و دانش به روزی در مورد رویکردهای تحقیقاتی و درمانی دارند که می تواند به شما و خانواده شما کمک نماید. بهترین مشاوره خانواده در تهران، در جلسات اول، به بررسی علل مراجعه جهت مشاوره و شنیدن دیدگاه تمام اعضای خانواده نسبت به مشکل پیش آمده پرداخته و در جلسات بعدی، به جمع‌آوری اطلاعات از خانواده، مانند سابقه خانوادگی، روش‌های ارتباط والدین با فرزندان و … پرداخته و در نهایت یک روش و برنامه‌ درمانی، برای رسیدن به اهداف تعیین شده ارائه می دهد.

مزایای مشاوره خانواده

همانطور که ساختار خانواده در طول زمان تغییر می کند، چالش هایی که هر یک از اعضا با آن روبرو هستند نیز تغییر می کند. وقتی یکی از اعضای خانواده با چالش‌هایی روبرو می‌ شود، به نظر می ‌رسد که همه افراد خانواده با آن مشکل مواجه هستند. نگرانی های طولانی مدت مانند اختلاف نظر والدین، مشکلات رفتاری، رقابت خواهر و برادر و غیره می تواند ثبات سالم ترین و هماهنگ ترین خانواده ها را نیز تهدید کند.

هر خانواده ای ممکن است راه های خاص خود را برای مدیریت تعارض داشته باشد، اما مشاوره خانواده اغلب بهترین رویکرد برای اطمینان از رسیدگی صحیح به نگرانی ها در نظر گرفته می شود. خواه به دنبال بهبود پویایی خانواده خود باشید یا به دنبال کمک برای یکی از اعضای مضطرب در خانواده، به مزایایی که خانواده می تواند از رفتن به مشاوره خانواده به دست آورد، نگاهی بیندازید.

  1. ارتباطات را بهبود می بخشد

    ارتباط می تواند یکی از اولین چیزهایی باشد که با بروز تعارضات در خانواده از بین می رود. هنگامی که اعضا با یکدیگر صحبت نمی کنند، حل مشکلات دشوارتر می شود. مشاوره خانواده زمینه بی طرفی را فراهم می کند تا اعضا بتوانند افکار و احساسات خود را صادقانه و محترمانه به اشتراک بگذارند. در طول این فرآیند، مشاور می تواند به اعضا کمک کند یکدیگر را درک کرده و راه را برای شروع بهبود هموار کنند.

  2. روابط را مستحکم و قوی می کند

    تعارضات حل نشده در خانواده می تواند به طور جدی به روابط آسیب برساند و آن ها را تضعیف کند. مراجعه به مشاور خانواده می تواند به درک بهتر یکدیگر کمک نماید. آوردن سایر اعضای خانواده به جلسات مشاوره برای بازگرداندن این روابط و پردازش احساسات با یک شخص ثالث بی طرف می تواند مفید باشد.

  3. برای شرایط جدی مانند سوء مصرف مواد، حمایت غیرقابل قضاوتی ارائه می‌کند

    هنگامی که یکی از اعضای خانواده که در فعالیت‌های مضر شرکت می‌کند، می‌تواند به کل خانواده آسیب عاطفی وارد نماید. مشاوره یک راه حل عالی برای بهبود زخم های ناشی از سوء مصرف مواد است. (آشنایی با:‌ مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر)

  4. عزت نفس را توسعه داده و بهبود می بخشد

    توسعه عزت نفس یکی از جنبه های مهم فرزندپروری است. مشاوره خانواده می تواند به بهبود عزت نفس کمک کند و به شما امکان آن را می دهد تا از خود و ارزش های خود قدردانی کنید. با عزت نفس سالم، خانواده پیشرفت می کند.

  5. سلامت روانی و جسمی را حفظ می کند

    مشاوره می تواند به شما کمک کند تا به سلامت روانی و جسمی فردی خود و همچنین خانواده تان بپردازید. مشاوره خانواده و مشاوره کودک تکنیک هایی را برای کمک به اعضای خانواده به صورت فردی و جمعی ارائه می دهد.

  6. به غم و اندوه و از دست دادن می پردازد

    مرگ و از دست دادن کسی یا چیزی که دوستش دارید می تواند ویرانگر باشد. سایر رویدادهای تغییر دهنده زندگی نیز می تواند باعث ایجاد درد و مشکل در خانواده شود، مانند نقل مکان، بیکاری، ورشکستگی، و شرایط ناتوان کننده یا جدی پزشکی. مشاوره خانواده می تواند راهبردهایی را برای پذیرش و پیشرفت به اعضای خانواده ارائه دهد.

  7. دیدگاهی تازه ارائه می‌کند

    یک مشاور خانواده به شما در ریشه یابی مسائل و یافتن مهارت‌های لازم برای رسیدگی به نگرانی ها کمک می کند.

  8. روش ‌های سالم برای مقابله با رفتارهای دشوار را آموزش می‌دهد

    دانستن نحوه برخورد با رفتارهای دشوار می‌تواند مشکل باشد. مشاوره خانواده راهبردهایی را برای مدیریت نگرانی های رفتاری از جمله خشم و تمایلات خودآزاری ارائه می دهد.

  9. راهنمایی در تعیین و دستیابی به اهداف

    مشاوره خانواده به اعضا این فرصت را می دهد که به افراد سالم تری تبدیل شوند. در جلسات می توانید اهداف خود و همچنین اهدافی را که به عنوان یک خانواده در نظر دارید، شناسایی نمایید. هنگامی که اهداف شما مشخص شد، می توانید با هم روی آن ها کار کنید.

به طور کلی، مشاوره خانواده فضایی را برای شناسایی نگرانی ها و رویارویی با آن ها را به عنوان یک خانواده فراهم می آورد. این روش می تواند احساس کار گروهی را تقویت کرده و محیطی سالم را برای احترام متقابل و اتکا به یکدیگر ایجاد نماید.

دلایل نیاز به خانواده درمانی

یک خانواده تعیین می کند که ما چه کسی باشیم و چه کسی شویم. اگر با چالش هایی مانند موارد زیر روبرو هستید، ممکن است خانواده شما به مشاوره نیاز داشته باشند:

  1. خانواده ترکیبی

خانواده ترکیبی زمانی است که دو واحد خانوادگی جداگانه تصمیم می گیرند یکی شوند. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که یک فرد بچه دار با فرد دیگری که بچه دارد ازدواج کند. همچنین زمانی که فردی بدون فرزند با یکی از والدین ازدواج می کند. زمانی که این زوج از خود فرزندانی داشته باشند، خواهر و برادر ناتنی ایجاد می شود.

  1. تغییرات در زندگی روزمره

سازگاری با چیزهای جدید همیشه آسان نیست. نمونه هایی از تغییرات در زندگی روزمره که خانواده ها می توانند به حمایت نیاز داشته باشند عبارتند از: نقل مکان به یک شهر یا شهر جدید، طلاق یا جدایی، سوگواری در خانواده، مشکل در صحبت کردن با یکدیگر و ابراز احساسات و مقابله با یک بیماری پیچیده یا بیماری روانی یکی از اعضای خانواده.

  1. سازگاری با نوجوان

سال های نوجوانی معمولاً پر از احساسات، اضطراب و پرسش است. همچنین در طول سال‌های نوجوانی تغییرات زیادی وجود دارد که ممکن است به‌عنوان والدین در سازگاری با آن ها مشکل داشته باشید. خانواده درمانی می تواند به شما کمک کند تا از سلامت روانی نوجوان خود حمایت کنید. (مشاوره نوجوان چیست؟)

  1. احساس تنهایی یا انزوای اجتماعی

اگر فردی در خانواده خود احساس تنهایی می کند، یا اگر با نگرانی های دیگری مانند افسردگی یا قلدری مواجه است که باعث می شود احساس تنهایی کند، خانواده درمانی می تواند کمک کند. برای درمان تخصصی افسردگی فرد می‌تواند به متخصص حوزه مشاوره افسردگی مراجعه کند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *