مشاوره پیش از ازدواج

مشاوره پیش از ازدواج، از زوجین حمایت می کند تا پیش از تعهد بلندمدت ازدواج، پایه‌ای سالم و محکم بنا کنند. مشاوره قبل از ازدواج همچنین به زوج‌ها کمک می‌کند تا زمینه‌های تعارض در رابطه را شناسایی و ابزارهای مؤثری برای رسیدگی به آن‌ها فراهم کنند؛ هم‌چنین از تبدیل شدن تعار‌ض‌های احتمالی به بحران‌های جدی در آینده جلوگیری نمایند.

جلسات مشاوره پیش از ازدواج معمولا بین ۳ تا ۵ جلسه طول خواهد کشید. زمانی که زوجین در جلسات شرکت می‌کنند، ابتدا مصاحبه می‌شوند. سپس آزمون مشاوره پیش از ازدواج از زوجین به عمل می‌آید. پس از انجام این دو مرحله، نتایج مصاحبه و آزمون تحلیل و بررسی می‌شود و نتیجه کلی به زوجین گفته می‌شود.

خدمات مشاوره پیش از ازدواج premarital counseling در کلینیک روانشناسی ویدانا ارائه می ‌شود. برای تعیین وقت مشاوره کافی است که به صفحه درخواست وقت مشاوره سایت کلینیک مراجعه نمایید.

مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

مشاوره پیش از ازدواج نوعی درمان است که به زوج‌ها کمک می کند قدم بعدی را در رابطه خود بردارند، مسائل موجود در رابطه خود را قبل از متعهد شدن به ازدواج حل کنند یا اهدافی را برای رابطه تعیین نمایند.

این نوع مشاوره اغلب توسط زوج درمانگر و روانشناسان ارائه می شود. بسیاری از زوج ها به عنوان یک اقدام پیشگیرانه به دنبال مشاوره قبل از ازدواج هستند. این نوع مشاوره به موضوعاتی مانند امور مالی، عشق و تمایلات جنسی، بنیان خانواده، نقاط قوت و مشکلات، باورهای معنوی و ارزش ها می پردازد. این مکالمات زوجین را برای زمانی که مشکلات در سر راهشان ظاهر می شود، آماده می کند. به مشاوره پیش از ازدواج باید به عنوان منبعی برای کمک به زوج ‌ها نگاه کرد.

مشاوره پیش از ازدواج چیست؟ مشاوره پیش از ازدواج نوعی درمان است که به زوج ها کمک می کند قدم بعدی را در رابطه خود بردارند، مسائل موجود در رابطه خود را قبل از متعهد شدن به ازدواج حل کنند یا اهدافی را برای رابطه تعیین نمایند.

مشاوره قبل از ازدواج می تواند خطر طلاق را کاهش داده، پیوند شما را تقویت کند و آگاهی را در مورد زمینه هایی که ممکن است مصالحه لازم باشد، افزایش دهد. شما می توانید به صورت حضوری یا آنلاین با یک مشاور پیش از ازدواج ارتباط برقرار کنید.(آشنایی با: سوالات مشاوره طلاق)

مشاوره قبل از ازدواج مزایای بسیاری دارد که می تواند به شما کمک کند تا هم اعتماد به نفس خود را حفظ نمایید و هم مطمئن باشید که وارد یک ازدواج موفق خواهید شد. مزایای مشاوره قبل از ازدواج عبارتند از:

  • بهبود ارتباطات
  • نزدیک شدن به مشکلات رابطه به عنوان یک تیم
  • یادگیری مسائل جدید در مورد شریک زندگی و خودتان
  • گسترش صمیمیت
  • یافتن راه هایی برای حل تعارض و پذیرش یکدیگر

مشاوره قبل از ازدواج می تواند به زوج ها بدون در نظر گرفتن جنسیت، سن، نژاد یا مذهب کمک کند. مطمئناً، صحبت در مورد موضوعات مهمی مانند پول، فرزند و مسائل جنسی (سه چالش رایج پیش روی زوج ها) در ابتدا خوشایند نخواهد بود اما این نوع زوج درمانی ضروری است و می تواند به ایجاد پایه ای قوی برای ازدواج شما کمک کند.

سوالات مشاوره قبل از ازدواج

سؤالات خوب سؤالاتی هستند که به درک عمیق تر از یکدیگر و به آنچه در ازدواج برای شما با ارزش است، منجر می شود. هدف از پرسیدن این سوالات تسهیل گفتگوی عمیق تر است. سوالات مشاوره قبل از ازدواج عبارتند از:

  • برای چه چیزی در رابطه خود ارزش قائل هستید؟
  • آیا در مورد کودکان هم نظر دارید؟ می خواهید چند فرزند داشته باشید؟
  • چگونه با خانواده خود ارتباط دارید؟ چگونه با خانواده شریک زندگی خود ارتباط برقرار می کنید؟
  • چگونه پول و امور مالی خانه خود را (مشترک یا جداگانه) مدیریت خواهید کرد؟
  • در مورد پس انداز پول و سرمایه گذاری چه نظری دارید؟
  • شیوه تربیتی شما برای فرزندانتان چگونه خواهد بود؟
  • رابطه جنسی شما چقدر مهم است؟ انتظارات شما در مورد صمیمیت و رابطه جنسی چیست؟
  • دوست دارید همسرتان چگونه عشق و علاقه خود را ابراز کند؟
  • ایده های شما در مورد تقسیم کارهای خانه چیست؟
  • چگونه شغل خود را در رابطه با خانواده و ازدواج اولویت بندی می کنید؟
  • با مشکلی که قابل حل نیست، چگونه برخورد می کنید؟
  • انتظارات یا مرزهای شما در مورد روابط خارج از ازدواج مانند روابط دوستانه یا همکار چیست؟
  • چرا ازدواج برای شما و رابطه تان مهم است؟
  • ازدواج و تعهد برای شما چه معنایی دارد؟
  • خیانت برای شما چه معنایی دارد؟
  • چه احساسی نسبت به دین دارید؟ اعتقادات مذهبی یا اعتقادات معنوی، چقدر برای شما مهم است؟
  • چگونه به دین یا معنویت خود عمل خواهید کرد؟ آیا فرزندان خود را در دین یا سنت معنوی خود تربیت خواهید کرد؟
  • چه نوع حمایتی از همسر یا همسرتان در ازدواج انتظار دارید؟ (شخصی، مالی و عاطفی)
  • چگونه از همسر خود حمایت خواهید کرد؟ اگر تصمیم بگیرید بچه دار شوید چگونه از آن ها حمایت خواهید کرد؟
  • چگونه انتظار دارید به عنوان یک زوج متاهل با دوستان خود تعامل داشته باشید؟
  • آیا با انتخاب های سبک زندگی شریک زندگی خود (سلامت، رژیم غذایی، ورزش، استفاده از مواد، عادات خواب، فعالیت ها، سرگرمی ها، انگیزه و موفقیت حرفه ای) موافقید.
  • چگونه همسر خود را در تصمیم گیری های مهم یا شخصی مشارکت می دهید؟
  • چگونه هویت شخصی خود را در ازدواج حفظ خواهید کرد؟
  • انتظار دارید چقدر زمان را با یکدیگر بگذرانید؟ چگونه اوقات فراغت خود را با هم و جدا از هم سپری خواهید کرد؟

آیا مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟

آیا مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم: بله! مشاوره قبل از ازدواج به شما فضایی را می دهد تا طرف مقابل خود را در سطحی عمیق تر بشناسید و به تعارضات به شیوه ای سازنده رسیدگی کنید.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم: بله! مشاوره قبل از ازدواج به شما فضایی را می دهد تا طرف مقابل خود را در سطحی عمیق تر بشناسید و به تعارضات به شیوه ای سازنده رسیدگی کنید.

خانواده به روش های مختلفی تعریف می شود و تصور ما از خانواده بر اساس تجربیات گذشته خودمان است که ممکن است با آنچه شرکای ما تجربه کرده اند متفاوت باشد. زوج ها ممکن است بر اساس آنچه که توسط والدینشان برای آن ها الگوبرداری شده است، فرضیاتی در مورد اینکه ازدواج چگونه خواهد بود، داشته باشند.(مشاوره خانواده چیست؟)

هرچه در مورد انتظارات خود و شریک زندگیتان گفتگوی بیشتری داشته باشید و در جایی که باورهای شما کاملاً همسو نیستند، سازش پیدا کنید، حرکت رو به جلو برای شما آسان تر خواهد بود. از سمت دیگر مشاوره قبل از ازدواج به شما و شریک زندگیتان اجازه می دهد تا قبل از تبدیل شدن به یک موضوع مهم و وارد شدن به ازدواج و تعهد، در مورد جنبه های مهم رابطه تصمیم بگیرید.

مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است؟

مشاوره قبل از ازدواج می تواند فضای امنی را برای شما و همسرتان فراهم کند تا در مورد موضوعات مختلفی که احتمالاً بر ازدواج شما تأثیر می گذارد، بحث کنید. همچنین می تواند فرصتی برای شما دو نفر باشد تا در مورد ارتباط موثر و حل تعارض از یک متخصص بهداشت روان دارای مجوز، بیاموزید. ت

عداد جلسات مشاوره پیش از ازدواج بر اساس درمانگر، اهداف زوجین و میزان سالم یا قوی بودن رابطه تعیین می شود. اگر زوجین با مشکلات جدی روبرو هستند، ممکن است شرکت در جلسات بیشتری برای آن ها مفید باشد. تعداد جلسات لازم برای مشاوره قبل از ازدواج می تواند از یک جلسه تا 12 جلسه یا بیشتر باشد.

زمان مناسب برای مشاوره پیش از ازدواج چه زمانی است؟

زمان مناسب برای مشاوره پیش از ازدواج، قبل از عقد است. در این هنگام، زوجین هنوز می‌توانند تصمیم نهایی خود را در مورد ازدواج تغییر دهند. در صورتی که زوجین به هر دلیلی، قبل از عقد به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه نکرده باشند، می‌توانند پس از عقد نیز از خدمات مشاوره زوجین و مشاوره فردی بهره‌مند شوند.

انتخاب مشاور پیش از ازدواج

برای انتخاب یک مشاور پیش از ازدواج، لازم است به نکات زیر توجه کنید:

تخصص مشاور: مشاور پیش از ازدواج باید دارای تخصص در زمینه‌های روانشناسی، مشاوره و خانواده باشد.
تجربه مشاور: مشاور پیش از ازدواج باید تجربه کافی در زمینه مشاوره پیش از ازدواج داشته باشد.
روش درمانی مشاور: مشاور پیش از ازدواج باید از روش درمانی مناسبی استفاده کند که برای زوجین مناسب باشد.

انواع مشاوره پیش از ازدواج

انواع مشاوره پیش از ازدواج

با توجه به اینکه برخی مشاوران ممکن است تجربه بیشتری در کار با انواع مختلف زوج ها داشته باشند، قبل از شروع مشاوره پیش از ازدواج، مهم است که یک مشاور مجرب را انتخاب نمایید تا در صورت لزوم بتواند هم با شما و هم با شریک عاطفیتان مکالمه داشته باشد. در ادامه به بررسی انواع مشاوره پیش از ازدواج خواهیم پرداخت.

1. بررسی و ارزیابی شخصیتی

برخی از درمانگران ممکن است احساس کنند که ارزیابی شخصیت ضروری است. این نوع مشاوره مربوط به قبل از شروع جلسات مشاوره پیش از ازدواج است به این دلیل که هر شخص باید از الگوها و تمایلات خود آگاه شود. این ها تمایلاتی هستند که در مقیاس بزرگ تری بر روابط زناشویی تأثیر می گذارند. این نوع مشاوره به زوجین کمک می کند تا درک کنند که چگونه می توانند از وقوع دعواهای آینده جلوگیری نمایند. بررسی و ارزیابی شخصیتی فرآیندی است که در آن شما نوع شخصیت یکدیگر را به بهترین شکل خواهید کرد.

2. روش گاتمن

روش گاتمن سیستمی است که بر اساس تحقیقات جمع آوری شده از مطالعه هزاران زوج در طول چندین دهه است. این روش از مکالمات بین هر دو طرف برای درک فرآیندهای فکری ناخودآگاه استفاده می کند. این می تواند بر نحوه واکنش شما به عنوان یک انسان بر یکدیگر تأثیر بگذارد. در طول این فرآیند، هر شخص این فرصت را دارد که درباره گفتگوی درونی طرف مقابل خود اطلاعات بیشتری کسب کند. این روش به این دلیل است که آن ها می توانند شروع به پذیرش یا اصلاح این افکار کنند. این روش برای مواقعی مفید است که شخص موقعیت پیش آمده را متفاوت از آنچه در نظر گرفته شده تفسیر می کند. به عنوان مثال: فردی تصور می کند که صحبت های گفته شده از سمت همسرش حمله است، در حالی که چنین نیست.

3. درمان عاطفی متمرکز

درمان متمرکز بر عاطفه نوعی از مشاوره است که به شما کمک می کند ارتباط خود را با یکدیگر ایجاد و اصلاح کنید. این فرآیند مستلزم همکاری شرکا با یکدیگر است. این نوع مشاوره نه تنها برای شناسایی اهداف شخصی خود، بلکه اهدافی است که شما به عنوان یک زوج دارید. هنگامی که این اهداف شناسایی شدند، گام بعدی این است که شرکا شروع به کار با هم برای رسیدن به این اهداف کنند. در درمان عاطفی متمرکز ارتباط دو طرف برای بیان احساسات و همدلی و شفقت باز می باشد.

4. زوج درمانی روان پویا

این نوع درمان بیشتر بر گذشته تمرکز دارد تا مشکلات درون ازدواج را در زمان حال حل کند. در طول زوج درمانی روان پویشی (PCCT)، با ترس ها و خواسته های ناخودآگاه خود آشنا خواهید شد و ارتباطات آزادانه با شریک زندگی خود خواهید داشت. هر فرد صحبت می کند در حالی که دیگری گوش می دهد. هنگامی که ارتباط بین هر دو شریک بهبود یافت، جلسات PCCT ممکن است شامل تمرینات نقش آفرینی نیز باشد. این روش زمانی انتخاب می شود که بخش‌ هایی از صحنه ‌های یک فیلم یا برنامه تلویزیونی می‌تواند به زوج ‌ها کمک کند تا ارتباط مؤثرتری با یکدیگر برقرار کنند.

علاوه بر موارد ذکذ شده، جلسات مشاوره پیش از ازدواج ممکن است شامل چندین موضوع مختلف باشد، از جمله:

1. مهارت های ارتباطی

زوج های متاهل زندگی پرمشغله ای دارند، بنابراین کمک به شما و شریک زندگیتان برای درک دیدگاه های یکدیگر ضروری است.

2. حل تعارض

همه زوج ‌ها نظرات یا تعارض‌ های متضادی را تجربه می‌کنند و جلسات مشاوره می ‌تواند راه حل ‌هایی را برای زوج ‌ها فراهم کند تا با مشارکت، تعارضات را حل کنند.

3. سلامت خانواده

افراد ممکن است ایده های متفاوتی در مورد تشکیل خانواده داشته باشند. مشاوره زوجین کمک می کند تا افراد در مورد چگونگی تشکیل خانواده به عنوان یک جبهه متحد، بحث کنند.

4. مدیریت مالی

ازدواج اغلب به این معنی است که زوج ها با یکدیگر یکی شده و دارایی های خود را به اشتراک می گذارند، بنابراین بحث در مورد راه های ادغام موثر امور مالی منجر به یک رابطه سالم می شود.

مزایای مشاوره پیش از ازدواج

1) بهبود مهارت ارتباطی و مدیریت تعارض.

مشکلات در برقراری ارتباط ممکن است اولین دلیلی باشد که زوج ها به دنبال مشاوره پیش از ازدواج هستند. مشاوره قبل از ازدواج می تواند مهارت های خاصی را در اختیار شما قرار دهد که برای داشتن مکالمات سازنده تر و مقابله بهتر با تعارضات زناشویی در ازدواج خود نیاز دارید، و به طور بالقوه از برخی از چالش هایی که ممکن است در این راه با آن مواجه شوید جلوگیری کند.

2) درک بهتر ارزش ها و تفاوت ها.

تفاوت‌ها می‌توانند روابط را غنی و زنده کنند، اگر بدانیم چگونه با صراحت و صداقت به آنها برخورد کنیم. مشاوره قبل از ازدواج می تواند به شما و همسرتان کمک کند تا مهارت هایی را که برای سازش و همکاری موثر در ساختن زندگی مشترک خود نیاز دارید، توسعه دهید.

3) درک بهتر سبک ها و نیازهای ارتباطی.

مشاوره پیش از ازدواج فرصتی عالی برای عمیق‌تر کردن درک شما از سبک ارتباطی و نیازهای شریک زندگیتان است، از جمله اینکه چگونگی عشق ورزیدن و دریافت آن، مدیریت استرس و غیره.

4) تجربه کار گروهی.

برای موفقیت، نیاز به توانایی کار با هم به عنوان یک تیم در طول زندگی وجود دارد. مشاوره پیش از ازدواج می تواند به شما کمک کند تا مهارت ها و مکالماتی را داشته باشید که برای ایجاد پایه ای قوی برای تیمتان ضروری است.

5) ایجاد صمیمیت.

ازدواج چیزی فراتر از داشتن خانه و داشتن فرزند است. ازدواج به این معناست که کسی در کنار شما باشد که عمیقاً شما را دوست داشته حتی اگر شما را در بدترین حالتتان دیده باشد. مشاوره پیش از ازدواج می تواند به شما کمک کند تا درک عمیق تری از هدف ازدواج خود ایجاد کنید.

مشاوره پیش از ازدواج حضوری

شما می‌توانید برای مشاوره ازدواج حضوری به کلینیک ویدانا مراجعه کنید.

 

1 دیدگاه

  • یه دوستی دارم ۱۸ سالشه یه خواستگار داره که ۳۰ سالشه از همه لحاظ عالیه هم اخلاق هم شغل هم خوانواده و اینکه دوستش داره. مشکل فقط اخلاف سنی شونه. بهش پیشنهاد دادم که با هم بیان مشاوره پیش از ازدواج.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *