مشاوره کودک

 

مشاوره کودک یک خدمت حیاتی است که به والدین کمک می‌کند تا در رشد و بهبود رفتار کودکان خود موفق باشند. مشاوره کودک به والدین ابزارها و راهکارها و مشورت‌های لازم را فراهم می‌کند تا بتوانند بهترین مراقبت و پرورش را برای فرزندان خود ارائه دهند.

 

در فرآیند مشاوره کودک، مشاوران متخصص با تجربه در زمینه رشد کودکان، به والدین راهنمایی می‌کنند. آنها با توجه به سن و نیازهای فردی هر کودک، راهکارهای مناسبی را برای تقویت روابط خانوادگی، ارتباطات بهتر با کودک و مدیریت رفتارهای چالشی پیشنهاد می‌دهند.

 

آیا به دنبال مرکز مشاوره کودکان هستید؟ یا می خواهید بدانید مشاوره کودک چیست؟ اگر شما هم سوالات مشابهی دارید، با ما همراه باشید. انواع مختلفی از مشاوره ها وجود دارد، که یکی از آن ها مشاوره کودک است. مشاوره کودک جنبه های متنوعی را شامل می شود.

 

روانشناسان کودک جدا از این که فقط به آسیب ها و مسائل کودکان می پردازند، به درک رفتار کودکان و کمک به آن ها در درک احساساتشان نیز کمک می کنند. خدمات فوق در کلینیک روانشناسی ویدانا ارائه می‌شود. شما می توانید برای تعیین وقت مشاوره به صفحه درخواست وقت مشاوره مراجعه کنید.

مشاوره کودک چیست؟

مشاوره کودک شاخه ای از مشاوره است و همانطور که از نامش پیداست بر کودکان و نوجوانان مبتلا به برخی بیماری ها، اختلالات، آسیب های گذشته یا مبتلا به افسردگی یا اضطراب تمرکز دارد.

مشاوره کودک به کودک و والدین کمک کرده تا مسائل خود را واضح تر درک کند و درک بهتری از موقعیت ها، ترس ها، سردرگمی ها، احساسات داشته باشد و مهمتر از همه بر آسیب ها و مسائل غلبه کند تا زندگی آرام و شادی داشته باشد.

ما اغلب فکر می‌کنیم که بچه‌ها هیچ مشکلی ندارند، اما مشکلاتی که بچه‌ ها در زندگی روزمره با آن‌ ها هم مواجه می ‌شوند، از نظر اغلب بزرگ‌سالان جزئی بوده اما تأثیر زیادی بر ذهن بچه‌ ها می‌گذارند.

مشاوره کودک چیست؟

از این رو، شما باید برای کمک به فرزندتان و همچنین درک بهتر او، به دنبال مشاوره کودک باشید. مشاوره کودک با مسائلی مانند اضطراب، مرگ، از دست دادن، افسردگی، مسائل ارتباطی و رشد و بسیاری موارد دیگر سروکار دارد. سایر مشکلات رایجی که مشاوران کودک در درمان آن ها نقش دارند، عبارتند از:

  • سوء استفاده (جسمی، جنسی، کلامی و غیره)
  • شب ادراری
  • مسائل و مشکلات رفتاری
  • مقابله با جدایی و طلاق والدین
  • مسائل خانوادگی
  • غم و اندوه
  • اضطراب جابجایی
  • امتناع از مدرسه
  • مسائل مربوط به عزت نفس
  • رقابت خواهر و برادر
  • کناره گیری اجتماعی

اگر متوجه شدید که فرزندتان از یک اختلال عاطفی، اجتماعی یا روانی رنج می برد و هیچ راهی برای کمک به او پیدا نمی کنید، حتما باید با یک مشاور کودک مشورت کنید.

جدا از مشکل ذکر شده در بالا، اگر کودک شما از مشکلاتی مانند اختلال وسواس فکری یا اختلال نقص توجه و بیش فعالی رنج می برد، یک مشاور کودک مفید است. مهمترین مزیت مشاوره کودک این است که کودکان فضای امنی برای صحبت با شخص ثالثی که والدین، خواهر و برادر یا عضوی از خانواده نیستند، پیدا کنند. آن ها می توانند آشکارا در مورد هر چیزی صحبت کنند تا مشاور به آن ها کمک کند. سایر مزایای مهم مشاوره کودک عبارتند از:

  • کودکان یاد می گیرند که چگونه افکار خود را بیان کنند.
  • عبارات احساسی مثبت بین کودک و مشاور رد و بدل می شود.
  • پیشرفت و مشاوره تحصیلی.
  • به والدین کمک می کند تا وظایف خود را بهتر درک کنند.

 

مرکز مشاوره کودکان

مرکز مشاوره کودکان

دوران کودکی ما بزرگسالی ما را شکل می دهد و به همین دلیل است که روانشناسان بر اهمیت سلامت روان در سال های اولیه تاکید کرده اند.

اهمیت سلامت روان کودکان و مشاوره کودک و مشاوره خانواده آشکار شده است. بسیاری از سازمان ها و مرکز مشاوره کودکان در این راستا تلاش می کنند.

مشاوره کودک می تواند شبیه به مشاوره فردی بزرگسالان باشد، جایی که به کودکان فضای امنی برای گفتگو داده می شود تا به طرق مختلف ارتباط برقرار کنند. در مرکز مشاوره کودکان، مشاورانی (متخصصان سلامت روان) فعالیت دارند که به تحولات و مسائل عاطفی، تحصیلی و اجتماعی کودکان رسیدگی می کنند.

مشاوران از تکنیک های مشاوره کودک برای درک موضوع و درمان آن ها استفاده می کنند. آن ها اغلب به عنوان کودک درمانگر شناخته می شوند و با کودکان کار می کنند تا بدانند در ذهن آن ها چه می گذرد.

مشاوران کودک کسانی هستند که از هر نظر به رشد کودکان نگاه می کنند و در زمینه مشاوره کودک تخصص دارند. حتی اگر به عنوان والدین یا معلم نتوانید مشکل فرزند خود را تشخیص دهید، روانشناسان کودک این توانایی را دارند که تشخیص دهند مشکل مربوط به فرزند شما چیست. مرکز مشاوره کودکان، درمان های مبتنی بر آخرین تحقیقات و بهترین شیوه ها در زمینه سلامت روان را ارائه می دهند.

تمام مشاورانی که در مرکز مشاوره کودکان فعالیت دارند، می دانند که سلامت فرزندتان برای شما در اولویت است و شما در مورد سلامت روانی او سؤالاتی دارید. به عنوان والدین، طبیعی است که هنگام بردن فرزندتان به مشاوره مضطرب باشید، اما نگران نباشید، مشاوران سعی میکنند تمام سؤالاتی را که ممکن است در مورد مشاوره و مشکل فرزندتان در ذهن شما ایجاد شده، پوشش دهند.

 

کتاب مشاوره کودک

کتاب مشاوره کودک

درک روانشناسی کودک برای والدین به جهت اطمینان از رشد سالم فرزندشان بسیار مهم است. کتاب ها منبع بسیار خوبی برای روشن کردن این موضوع و ارائه تکنیک ها و فعالیت هایی برای والدین هستند.

بسیاری از روانشناسان باتجربه کتاب هایی در این زمینه نوشته اند که بینش ها و رویکردهای ارزشمندی را ارائه کرده اند. با این حال ضروری است که به تخصص مشاوران اعتماد کنید، زیرا آن ها دانش لازم برای رفع نیازهای منحصر به فرد فرزند شما را دارند. در ادامه چند کتاب مشاوره کودک به شما معرفی خواهد شد:

  1. کودک تمام مغز : 12 استراتژی انقلابی برای پرورش ذهن در حال رشد فرزندتان، زنده ماندن از مبارزات روزانه والدین و کمک به رشد خانواده توسط دنیل سیگل و تینا پین برایسون (The Whole-Brain Child).
  2. روانشناسی کودک نوشته ژین (The psychology of child).
  3. پرورش انسان های خوب نوشته هانتر کلارک فیلدز و کارلا ناومبورگ. (Raising Good Humans).
  4. یک اتفاق وحشتناک توسط مارگارت ام. هولمز، ساشا جی. مادلاف و کری پیلو (A Terrible Thing Happened).
  5. آیا رازی دارید؟ (بیایید در مورد آن صحبت کنیم!) توسط جنیفر مور-مالینوس و مارتا فابرگا (Do You Have a Secret? (Let’s Talk About It!)).

 

مزایای مشاوره کودک

تروما یا مشکلات در دوران کودکی یک تجربه یا رویدادی است که می تواند تأثیری ماندگار و مخرب بر ذهن، جسم و روح کودک داشته باشد. این می تواند از آزار جسمی یا عاطفی، بی توجهی، خشونت خانگی، قربانی قلدری یا تجربه یک رویداد آسیب زا مانند بلای طبیعی یا مرگ یکی از عزیزان باشد. همه این تجربیات می ‌توانند منجر به علائم روانی و جسمی طولانی ‌مدت شوند و در کوتاه‌ مدت و دراز مدت بر رشد و رفاه فرد تأثیر بگذارند. هدف مشاوره کودک، پرداختن به این مسائل از طریق فراهم کردن فضایی امن و حمایتی برای کودکان است تا بتوانند احساسات خود را ابراز کنند و مکانیسم ‌های مقابله سالم را توسعه دهند.

اثرات ترومای دوران کودکی می تواند به طرق مختلف ظاهر شود و به دلیل ماهیت تروما به عنوان یک مشکل پنهان، تشخیص آن دشوار است. علائم رایج ترومای دوران کودکی شامل افسردگی، اضطراب، مشکلات رفتاری، مشکلات یادگیری، اعتماد نفس پایین، مشکلات رابطه و مشکلات سلامت جسمانی است. درک تأثیر آسیب های دوران کودکی و نیاز به مشاوره برای افراد به جهت رسیدگی و حل این مسائل مهم است. از طریق مشاوره، افراد می توانند از مسائل حل نشده یا درگیری هایی که ممکن است در علائم آن ها نقش داشته باشد، آگاه شوند و یاد بگیرند که چگونه احساسات خود را به روش های سالم تری مدیریت کنند. مشاوره باعث تمرکز کودکان برای ایجاد مکانیسم های مقابله ای سالم می شود. مشاوره کودک می تواند برای کودکانی که با طیف وسیعی از مسائل دست و پنجه نرم می کنند، بسیار مفید باشد. در اینجا ده فایده مشاوره برای کودکان آورده شده است:

  1. بهبود تنظیم هیجان

    مشاوره می تواند به کودکان کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه احساسات خود را شناسایی و مدیریت کنند که این مسئله می تواند منجر به بهبود تنظیم هیجان شود.

  2. افزایش عزت نفس

    مشاوره می تواند به کودکان کمک کند تا تصویر مثبتی از خود ایجاد کرده و در نهایت عزت نفس آن ها را افزایش دهند.

  3. تقویت مهارت های حل مسئله

    از طریق مشاوره، کودکان می توانند مهارت های حل مسئله را به شکل موثری بیاموزند که می توانند این مهارت را در موقعیت های مختلف به کار گیرند.

  4. بهبود مهارت های ارتباطی

    مشاوره می تواند به کودک کمک کند تا نحوه برقراری ارتباط موثر با دیگران را آموخته و در نتیجه روابط کودک را با خانواده و دوستان بهبود بخشد.

  5. کاهش علائم اضطراب و افسردگی

    مشاوره افسردگی می تواند به کودکان کمک کند تا با علائم اضطراب و افسردگی کنار بیایند و شدت و فراوانی آن ها را کاهش دهد.

  6. عملکرد تحصیلی بهتر

    مشاوره کودک و مشاوره نوجوان به کودکان و نوجوانان کمک می کند تا استرس و اضطراب اجتماعی مربوط به مدرسه را مدیریت نمایند. این مسئله می تواند منجر به بهبود عملکرد تحصیلی گردد.

  7. افزایش تاب آوری

    به کمک مشاوره صحیح، تاب آوری فرزاندان شما توسعه داده می شود. این مهارت می تواند به آن ها کمک کند تا با چالش ها و مشکلات آینده بهتر کنار بیایند.

  8. بهبود مهارت‌های اجتماعی

    مشاوره می‌تواند به رشد مهارت‌های اجتماعی و بهبود توانایی کودکان در ایجاد و حفظ روابط مثبت کمک کند.

  9. افزایش خودآگاهی

    از طریق مشاوره، کودکان می توانند درک بهتری از خود و احساسات خود پیدا داشته که در نتیجه منجر به افزایش خودآگاهی می گردد.

  10. بهبود رفاه کلی

    مشاوره کودک تأثیر مثبتی بر رفاه کلی کودک دارد و منجر به بهبود سلامت روانی، عاطفی و اجتماعی می شود.

 

انواع تکنیک مشاوره کودک

هر کودکی متفاوت است و مسائلی که کودکان با آن روبه رو هستند، نیز متفاوت است و به همین دلیل در مشاوره کودک از تکنیک ها و درمان های متفاوتی استفاده می شود. یک مشاور باید هنگام برنامه ریزی جلسه با کودکان خلاق باشد تا کودکان به طور مثبت در جلسه شرکت کنند.

  1. درمان شناختی رفتاری (CBT)

این درمان معمولا برای کودکان بزرگتر استفاده می شود. در این مورد، مشاور از برگه‌ها یا بازی‌ها استفاده می‌کند تا به کودکان کمک کند تا باورهای منفی خود را تغییر دهند. به عنوان مثال، اگر کودکی به دلیل جدایی والدینش برای مشاوره می آید، مشاور ممکن است از CBT برای به چالش کشیدن این باور استفاده کند که صرفاً جدایی والدینش به این معنی نیست که آن ها افراد بد یا والدین بدی هستند.

  1. درمان شناختی رفتاری متمرکز بر تروما (TF-CBT)

این تکنیک، در مورد کودکانی که شاهد تروما بوده اند استفاده می شود، مانند هر نوع سوء استفاده، خشونت خانوادگی، بی توجهی والدین، مرگ یک فرد نزدیک و غیره.

  1. بازی درمانی

بازی درمانی برای کودکان کوچکتر استفاده می شود. این یک روش درمانی عالی برای ایجاد رابطه با بچه ها است. در این درمان از اشکال مختلفی از بازی ها برای مشاهده رفتار کودک و درک مسائلی که ممکن است کودک با آن روبرو باشد استفاده می شود.

  1. درمان های جایگزین

درمان های جایگزین مانند موسیقی درمانی، حرکت درمانی، درمان ذهن آگاهی در موارد کمی با توجه به مشکل کودک استفاده می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *