تعارضات زناشویی چیست و درمان آن

تعارضات زناشویی

تعارضات زناشویی همیشه بد نیستند. در واقع، برخی از تعارضات می‌توانند به بهبود رابطه کمک کنند. با این حال، اگر تعارضات به‌طور مداوم تکرار شوند و باعث آسیب به رابطه شوند، باید به فکر راه‌حلی برای حل آن‌ها بود.

ازدواج به عنوان نهاد اساسی در هر جامعه و یکی از روابط مهم و اساسی انسانی توصیف می شود. هر یک از زوجین ممکن است از نظر فرهنگی، مذهبی و اجتماعی با دیگری تفاوت داشته باشد. در ازدواج، تعارض زمانی اتفاق می ‌افتد که نیازها و خواسته ‌های همسران متفاوت و در نتیجه ناسازگار باشند.

از آنجایی که همسران در طول زمان در رابطه با مسائلی مهم با یکدیگر تعامل دارند، این امر اجتناب ناپذیر است که حداقل تا حدودی در هر ازدواجی تعارض رخ دهد. وجود تعارض در ازدواج به خودی خود برای رضایت یا ثبات زندگی زناشویی مضر نیست، بلکه نحوه مدیریت تعارض توسط همسران در هنگام وقوع آن است که بسیار اهمیت دارد.

تعارضات را می توان به طور مثبت از طریق گفتگو حل و فصل کرد، اما در برخی موارد ممکن است منجر به تشدید مشاجره بدون حل شود. کیفیت ازدواج زمانی که تعارضات حل نشده باقی می‌مانند کاهش یافته و در برخی ازدواج ‌ها ناتوانی در مدیریت موفقیت‌ آمیز تعارض می ‌تواند منجر به آزار جسمی شود که گاهی اوقات عواقب شدیدی به همراه دارد. شناخت علل و پیامدهای تعارضات زناشویی و همچنین درمان آن، هدف اصلی تحقیقات تجربی بوده که همواره رو به رشد است. یکی از راه‌ها برای کاهش اصطکاک تعارضات زناشویی این است که زوجین پیش از ازدواج به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کرده باشند تا شناخت خوبی از اختلاف‌ نظرها و تعارضات یک‌دیگر داشته باشند.

تعارضات زناشویی چیست؟

تعارضات زناشویی فقط اختلاف نظر نیستند. بلکه مجموعه ‌ای از اتفاقات هستند که به خوبی مدیریت نشده و به این ترتیب به رابطه زناشویی آسیب عمیقی وارد می کند. هنگامی که تعارضات زناشویی به حد زیادی افزایش یابد عواملی مانند لجبازی، غرور، عصبانیت، رنجش و تلخی مانع از برقراری ارتباط مؤثر زناشویی می شود.

مراحل تعارضات زناشویی

تقریباً می توان گفت که ریشه تمام اختلافات جدی زناشویی، خودخواهی یک یا هر دو طرف است. نجات ازدواج به معنای رد خودخواهی، کنار گذاشتن غرور، بخشیدن آسیب و کنار گذاشتن تلخی است. این مراحل بسیار سخت می باشند، بنابراین بهتر است از ایجاد تعارضات زناشویی جلوگیری گردد. تعارض در ازدواج اجتناب ناپذیر است، اما اگر به درستی مدیریت شود، می تواند سالم نیز باشد. درک چهار مرحله از تعارض زناشویی می تواند به حفظ رابطه زناشویی شما کمک کند.

  1. زوج ‌هایی که به تازگی ازدواج کرده‌ اند سعی می‌کنند با اجتناب از درگیری، مسائل را حل و فصل کنند. آن ها بدون اینکه در مورد اصل مشکل صحبت کنند، تسلیم یکدیگر می شوند. اگر هر زمان که با همسرتان مشاجره می کنید تسلیم می شوید، در نهایت متوجه خواهید شد که از این الگو خسته شده اید و نگرش خود را به مرحله بعدی تغییر می دهید.
  2. بعد از اینکه زوج ‌ها با نادیده گرفتن نیازهای خود، خسته شدند، اغلب به سمت عکس روی می‌آورند. آن ها شروع به درخواست برای برآورده شدن نیازهای خود می کنند. همسری که نظرات خود را هرگز بروز نداده است ممکن است ناگهان متوجه شود که بدبخت است. و سپس ممکن است در هر فرصتی شروع به بیان افکار و نگرش های خود کند.
  3. مرحله سوم شامل سازش و مذاکره با یکدیگر است. در ابتدا ممکن است زوجین به سبک ارتباطی جدید خود مشتاق باشند، اما در نهایت این اشتیاق از بین می رود. تقریباً در این زمان از ازدواج، زوجین با زمان بیشتری روبرو هستند. استرس ‌های بیشتری از مسئولیت‌ های والدینی، امور مالی و برنامه‌ها وجود دارد. بین سبک حل تعارض ناکارآمد و فشارهای فزاینده زندگی، زوج ها ممکن است در این مرحله شروع به تردید در سازگاری خود کنند.
  4. این مرحله نشان دهنده احساس استعفا است. زوج ‌ها در این مرحله از درگیری ‌های پایان ناپذیر خسته شده ‌اند و حتی ممکن است احساس ناامیدی کنند که این مسائل هرگز حل نمی شوند. اگر در این مرحله هستید، نیاز به راهنمایی متخصص ازدواج و دریافت مشاوره دارید.

در ادامه لازم است بررسی شود که چه چیزی باعث تعارضات زناشویی می شود؟ خودخواهی عامل اصلی اختلافات زناشویی است. اگر قرار است رابطه زناشویی موفقیت آمیز باشد، پس کنار گذاشتن برخی از علاقه شخصی چیزی است که زوج ها باید به آن عادت کنند. اما اینگونه نیست که همیشه تسلیم شوید!

درمان تعارضات زناشویی

بهترین رویکرد برای به نتیجه رساندن ازدواج، جلوگیری از تعارضات زناشویی است. آمادگی برای ازدواج با مشاوره قبل از ازدواج بسیار کمک کننده است. اگر به هر علتی نتوانستید از این مشاوره بهره ببرید، بهتر است بلافاصله پس از شروع زندگی مشترک، مشاوره رابطه زناشویی و یا زوج درمانی را انتخاب کنید زیرا مشاوره راهبردهای اساسی حل تعارضات زناشویی را به زوج ها ارائه داده که می تواند قبل از اینکه مشکلات ازدواج از کنترل خارج شود، مورد استفاده قرار گیرند. علاوه بر این موارد، مشاوره خانواده نیز می تواند مفید باشد.

ازدواج رابطه‌ای است که در آن اعتماد به مرور زمان ایجاد می‌شود، زیرا زوج ‌های متعهد منافع خود را به نفع شریک زندگی‌شان کنار می‌گذارند و مهارت ‌هایی را برای مثبت نگه داشتن رابطه ایجاد می‌کنند. به یاد داشته باشید که، هیچ کس کامل نیست و اختلاف نظر در یک رابطه اجتناب ناپذیر است. زمانی که بین یک زوج مشکلاتی پیش بیاید، همیشه جایی برای برقراری صلح وجود دارد. برای حل مسائل به بلوغ، زمان و تلاش نیاز است. تسلیم غرور نشوید و اجازه ندهید که خشم و درگیری ازدواج شما را نابود کند.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *