طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی چیست؟

 

طلاق عاطفی یکی از مسائل حساس و پیچیده در روابط است که ممکن است در روابطمان با آن مواجه شویم. این موقعیت غم‌انگیز و استرس‌زا می‌تواند بر هر دو طرف درگیر تأثیر بگذارد.

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی (طلاق خاموش) مفهومی است که امروزه افراد زیادی با آن درگیر هستند. طلاق عاطفی به این صورت است که زوجین باهم زندگی می‌کنند اما پیوند عاطفی بین آن ها متزلزل و ناپایدار شده و شرایط طرف مقابل برایشان بی اهمیت است. در واقع این افراد صرفا به علت بودن اسمشان در شناسنامه یکدیگر، زیر یک سقف قرار می گیرند.

پس هنگامی که زوجین در کنار هم و بدون رابطه عاطفی زندگی می کنند، طلاق عاطفی رخ داده که در این حالت، بین مرد و زن هیچ تمایلی به لحاظ روانی، روحی و عاطفی برای ادامه زندگی مشترک وجود نداشته اما تقاضای طلاق قانونی ندارند. این افراد بدون داشتن حس عشق و علاقه صرفا یکدیگر را تحمل می کنند و تنها حس بیگانگی و دلسردی بینشان برقرار است. زوجین برای بهبود رابطه عاطفی‌شان می‌توانند از خدمات زوج درمانی کمک بگیرند.

دلایل طلاق عاطفی

دلایل طلاق عاطفی: بی تفاوتی نسبت به یکدیگر، خیانت، عدم صمیمیت (نه فقط جنسی)، رنجش، بحث و مشاجره دائمی، عدم صداقت و بی اعتمادی، حسادت و ناامنی

دلایل فراوانی برای بروز طلاق عاطفی وجود دارد که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند.

  1. بی تفاوتی نسبت به یکدیگر

این مسئله در طول زمان اتفاق می افتد هنگامی که علایق هر دوی شما تغییر کرده و چیز زیادی برای صحبت کردن نداشته و علاقه ای برای انجام کارهای مشترک ندارید. که یکدیگر انجام می دهید ندارید.

  1. خیانت

خیانت در حوزه فیزیکی اتفاق می‌افتد و می‌تواند به مجموعه‌ای از مشکلات عمل‌گرایانه (مثلاً فاصله یا ناسازگاری جنسی) مرتبط باشد، اما این موضوع در حوزه مشکلات عاطفی نیز قرار می‌گیرد، زیرا می‌تواند اساساً احساس شما را نسبت به شریک زندگی خود تغییر دهد. حتی اگر بخواهید فرصت دیگری به او بدهید، آسیب روحی وارد شده و ممکن است دیگر هرگز نتوانید به شریک زندگی خود اعتماد کنید.

  1. عدم صمیمیت (نه فقط جنسی)

شریک زندگی شما در مورد روز خود با شما صحبت نمی کند، و نوع ارتباط ترجیحی آن ها با شما به طور کلی به مکالمات روزمره محدود می شود. آن شخص دیگر مایل به در آغوش کشیدن شما ندارد. به نظر می رسد امیدها، رویاها و آرزوهایی که زمانی شما دو نفر به اشتراک گذاشته بودید، دیگر اهمیتی ندارند. در حالی که این مسایل می تواند به رابطه جنسی شما نفوذ کند، اما همیشه اینطور نیست.

  1. رنجش

رنجش یک چیز واقعی است که می تواند روابط را خراب کند، و زمانی که این رنجش بین زوجین در زندگی مشترک حفظ شود، عصبانیت طرفین بیشتر شده و خلاص شدن از شر آن سخت می گردد.

  1. بحث و مشاجره دائمی

داشتن یک خانه آرام و ساکت با یک شریک مهربان بسیار لذت بخش است. اما اگر شما و شریک زندگیتان بر سر همه چیز با هم بحث کنید، آن محیط خیالی آرام ممکن است هرگز به وجود نیاید. بسیاری از مواقع چنین مشاجره ای ممکن است با اشتیاق اشتباه گرفته شود و تا حدی مشاجره نشانه آن است که شما متعهد به حل اختلافات در رابطه خود هستید. اما مشاجرات طولانی، تند و مداوم که هرگز خود به خود حل نمی شوند، نشانه ای از یک رابطه سالم یا شاد نیستند. بدتر از همه، نبرد مداوم با شخصی که قرار است ستون و شریک زندگی شما باشد، می تواند شما را از نظر عاطفی تخلیه کند و شما را از سرمایه گذاری در رابطه خود باز دارد.

  1. عدم صداقت و بی اعتمادی

برخی افراد دروغگوی اجباری هستند، و گاهی اوقات ممکن است با کسی وارد ازدواج شوند اساسا با این مسئله و حتی  دروغ های کوچک مشکل دارد. در حالی که میزان عدم صداقت ممکن است بسته به رابطه و حتی شریک زندگی متفاوت باشد، برخی از نشانه های واضح وجود دارند. اگر می دانید که شریک زندگی تان قول هایی می دهد که هرگز به آن ها عمل نخواهد کرد، در این صورت یک مشکل اساسی در خصوص اعتماد در رابطه خود دارید. اینجا تنها بی اعتمادی در بازی نیست، بلکه تظاهر نادرست است که منجر به امید کاذب می شود که شاید شریک زندگی شما تغییر کند و ناامیدی اجتناب ناپذیری که از هر 10 بار 9 بار اتفاق می افتد.

  1. حسادت و ناامنی

اگر همسرتان دائماً سؤال می کند که کجا هستید یا از طنز تحقیرآمیز به عنوان راهی برای زیر سؤال بردن تعهد شما به رابطه خود استفاده می کند، ممکن است نشانه هایی از این موضوع باشد. حسادت ممکن است فقط مربوط به زمانی نباشد که با دوستان یا همکارانتان سپری می‌کنید، این حسادت می‌تواند حتی به توجهی که به اعضای خانواده، حیوانات خانگی یا سرگرمی ‌هایتان می‌کنید نیز باشد. فرد حسود وقت و توجه شما را می خواهد و هر چیزی که این توجه را از بین ببرد، می تواند او را ناراحت کند.

گزینه های متفاوتی برای پایان دادن به موضوعات مختلف در زندگی افراد وجود دارند. یکی از راه های پایان دادن به زندگی مشترک، طلاق بوده که در جوامع امروزی با توجه به بروز مشکلات و آسیب ها در زندگی مشترک، بسیار گسترش یافته است چرا که بسیاری از این مشکلات، جدی بوده و برخی اوقات تحمل آن ها خارج از توانایی و صبر فرد می باشد.

هر چند که از نظر دینی طلاق نکوهش شده و یکی از مخرب ترین رویدادهای عاطفی زندگی فرد است، اما باید به این مسئله توجه داشت گاهی اوقات افراد راهی جز جدایی نداشته و ادامه دادن به زندگی مشترک، شخص دچار آسیب فراوانی می گردد. در صورتی که در تصمیم‌گیری در رابطه با طلاق دچار تردید هستید می‌توانید از خدمات مشاوره طلاق کمک بگیرید.

سایر مواردی که ممکن است به بروز طلاق عاطفی منجر شود عبارت اند از:

  • مشکل در برقراری روابط جنسی
  • مشکلات اخلاقی زوجین
  • مشکلات مالی یا بیکاری مرد
  • دخالت ‌های اطرافیان در زندگی
  • ناسازگاری
  • ازدواج دیرهنگام یا اجباری
  • تفاوت ‌های شخصیتی زوجین
  • تفاوت سنی زیاد
  • ضعف در مهارت ‌های کلامی و غیر کلامی
مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *