مشاوره طلاق به زوجین کمک میکند تا با تمام جنبههای پیچیده و تاثیرگذار طلاق آشنا شوند. این خدمت مسائل روانشناختی ناشی از طلاق را با توجه به قوانین حقوقی ایران، مسائل مالی، حضانت فرزندان و دیگر مسائل مورد بررسی قرار میدهد.
زوجها معمولاً زمانی که در حال دعوا و مشاجره هستند، قصد دارند ازدواج خود را بازسازی کنند. اما، گاهی اوقات این رابطه قابل ترمیم نیست و منجر به طلاق می گردد. گذراندن مراحل طلاق می تواند یک دوره چالش برانگیز در زندگی افراد باشد. بنابراین بهتر است به دنبال راه هایی برای کنار آمدن با احساسات، گذراندن این دوره سخت و انتقال به فصل بعدی زندگی تان، باشید.
مشاوره طلاق divorce counseling ممکن است یک گزینه مناسب برای کمک به سازگاری و رشد در هنگام طلاق از همسر، باشد. مشاوره طلاق از جمله خدماتی است که در کلینیک روانشناسی ویدانا ارائه می شود. برای تعیین وقت مشاوره به صفحه درخواست وقت مشاوره رجوع نمایید.
مشاوره طلاق چیست؟
مشاوره طلاق یک خدمت حقوقی و روانشناسی است که به زوجها کمک میکند درباره انتخاب مناسبترین راه حل برای پایان دادن به ازدواج خود تصمیم بگیرند. در فرآیند مشاوره طلاق، وکلا و روانشناسان متخصص، زوجین را در مورد ابعاد حقوقی، اجتماعی و روانی طلاق راهنمایی میکنند.
مشاوره طلاق شکل نسبتا جدیدی از درمان است. بسیاری از افراد ممکن است با مشاوره پیش از ازدواج و مشاوره رابطه آشنا باشند، اما با مشاوره طلاق کمتر آشنا هستند.
این نوع مشاوره به زوج ها کمک می کند تا احساسات غالباً پیچیده خود را در مورد ازدواج و طلاق به روشی محترمانه و سازنده تر از آنچه که به تنهایی قادر به انجام آن باشند، مدیریت کنند. زوج ها معمولاً در این نوع درمان شرکت می کنند به این امید که خدمات ارائه شده توسط یک درمانگر استرس را برای هر دو طرف درگیر در این پروسه، کاهش دهد. صحبت کردن در مورد مشکلات با یک مشاور آموزش دیدهی زوج درمانی میتواند قبل از تصمیم به طلاق به زوجین کمک کند تا بهتر تصمیم گیری نمایند.
اگر احساس میکنید که شما و همسرتان در نقطهای از زندگی مشترک خود هستید که دچار طلاق عاطفی شدهاید یا مشکلاتی دارید و می خواهید به تنهایی حل کنید، یا اگر قبلاً تصمیم به پایان دادن به ازدواج خود گرفته اید، مشاور طلاق میتواند به هر دوی شما کمک کند تا با این شرایط کنار بیایید.
مشاوره طلاق نوعی روان درمانی است که به زوج ها کمک می کند تا تعارضات زناشویی خود را کشف، شناسایی و حل کنند و بفهمند آیا هر یک از طرفین خواهان طلاق هستند یا چگونه پس از طلاق رو به جلو حرکت کنند. این مشاوره، نوعی گفتگو درمانی است که فضای امن و خصوصی را برای زوجین فراهم می کند تا در مورد چالش ها و احساسات خود در مورد رابطه و یکدیگر گفتگو کنند. مشاوره طلاق ابزارهایی را برای کمک به تصمیم گیری نهایی در مورد رابطه ارائه می دهد که تا حد زیادی زندگی روزمره زوجین را در روند طلاق بهبود می بخشد.
مشاوره قبل از طلاق، مشاوره طلاق است که توسط زوج هایی که در حال آماده شدن برای طلاق هستند، درخواست می شود، در حالی که مشاوره پس از طلاق به مشاوره طلاق برای زوج های سابق که قبلاً طلاق گرفته اند، اشاره دارد.
پس از طلاق، شما و همسر سابقتان ممکن است همچنان نگرانی هایی مانند مراقبت از کودک یا فروش ملک داشته باشید. احتمال دارد پس از طلاق برای ارتباط بهتر با کودکتان نیاز به مراجعه به متخصص مشاوره کودک باشد. در هر شکلی از مشاوره طلاق، مشاور شما هرگز برای شما تصمیمی نخواهد گرفت. در عوض، آن ها شما را در این فرآیند راهنمایی کرده و به شما و شریک قبلیتان کمک میکنند تا خودتان نتیجهگیری کرده و تصمیم نهایی را اعلام نمایید.
مشاوره قبل از طلاق و مشاوره پس از طلاق هر دو فضاهای امنی برای حل مسائل به شیوه ای محترمانه با حضور متخصص هستند تا به شما کمک کنند، از هر گونه مانعی عبور کنید. تفاوت این است که آن ها به چالش های منحصر به فرد در مراحل مختلف فرآیند طلاق می پردازند.
مشاوره طلاق چند جلسه است؟
مشاوره طلاق فرآیندی است که به شما کمک می کند تا احساسات خود را در مورد طلاق کنترل کنید و یاد بگیرید که به طور سازنده تعارض را مدیریت کنید. به طور کلی، طلاق احساسات دردناک زیادی را برای هر دو طرف ایجاد میکند و توانایی پردازش این احساسات میتواند به بهبود سریعتر و ایجاد رابطه سالم تری پس از طلاق با شریک (سابق) خود کمک نماید.
تعداد جلسات لازم برای مشاوره طلاق به میزان اختلافات زوجین و شدت آن و همچنین نظر مشاور بستگی دارد.
سوالات مشاوره طلاق
سوالات زیر می تواند به زوجین در حال طلاق کمک کرده تا در مورد آنچه که آن ها را به طلاق سوق داده است، فکر کنند.
- آیا واقعاً تمام تلاش خود را برای اصلاح این ازدواج انجام داده اید؟
- چه تغییراتی در رفتار خود ایجاد کرده اید؟
- آیا واقعاً دلیل ناراضی بودنتان را بیان کرده اید و از شریک زندگی خود خواسته اید که چیزی را تغییر دهد؟
- به این موضوع فکر کرده اید که پس از طلاق زندگی شما چگونه خواهد بود؟
- آیا برای تغییرات مالی آماده هستید؟
- طلاق چه تاثیری روی فرزندان شما می گذارد؟
- آیا کار دیگری می توان انجام داد تا در این ازدواج احساس بهتری داشته باشید؟
- آیا انتظارات شما از ازدواج منطقی بوده است؟
- آیا معتقدید که تنها راه پیش روی شما طلاق است یا فقط از تلاش خسته شده اید؟
- آیا هر دوی شما به وضوح نگرانی های خود را در مورد روابط بیان کرده اید؟
- آیا شما و همسرتان انتظارات مشترکی در مورد نقش هایی که در رابطه بازی می کنید، دارید؟
- اگر راهی برای نجات ازدواج وجود داشت، آن چه بود؟
- آیا واقعاً بدون شریک زندگی خود شادتر خواهید بود؟
- آیا هنوز یکدیگر را دوست دارید؟
- بزرگترین ترس شما از پایان دادن به رابطه چیست؟
- چگونه می توان با طلاق برخورد کرد تا آسیب به فرزندان به حداقل برسد؟
هدف از پاسخ دادن به این سوالات این نیست که شخص را به تغییر عقیده سوق دهید. ممکن است دلایل بسیار خوبی برای طلاق وجود داشته باشد. در عوض، آن ها نقش خود در رابطه و احساسی که نسبت به پایان آن دارند را بهتر درک می کنند.
در جلسه مشاوره طلاق چه بگوییم؟
قدم اول در جلسه مشاوره طلاق عنوان کردن مسائل، اختلافات و سپس چاره اندیشی در مورد آن ها و در نهایت سعی بر حل و فصل مشکلات و اختلافات است. اما درصورتیکه تلاش زوجین در این زمینه مثمرثمر واقع نشده باشد، در جلسه مشاوره طلاق در این زمینه ها صحبت می شود: توافق در مورد حقوق مالی و غیر مالی ناشی از زوجیت که زوجین باید در خصوص آن صحبت و تصمیمگیری نمایند و همچنین حقوق مالی ناشی از زوجیت که شامل مهریه و نفقه و غیره می باشد.
فواید مشاوره طلاق
طلاق می تواند چالش برانگیز باشد، اما مشاوره نقش حمایت کننده داشته و به شخص کمک می کند تا چالش ها را حل نماید. مشاوره طلاق در موارد ذکر شده بسیار موثر است:
1. پردازش احساسات فردی
طلاق می تواند طیف وسیعی از احساسات را ایجاد کند، از جمله غم، خشم و اندوه. این احساسات بسیار طبیعی هستند، اما مدیریت آن ها می تواند طاقت فرسا و چالش برانگیز باشد. مشاوره، فضای امن و حمایتی را برای پردازش و کار بر روی این احساسات برای شخص فراهم می کند. یک مشاور یا درمانگر می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را شناسایی و درک کنید و ابزارها و استراتژی هایی برای مقابله سالم با آن ها را ارائه دهد.
2. به دست آوردن دیدگاه متفاوت
در زمان های سخت، داشتن چشم انداز روشن می تواند چالش برانگیز باشد. مشاوره می تواند دیدگاهی خنثی ارائه دهد و به شما کمک کند تا دیدگاه خود را نسبت به افکار و رفتارهایتان گسترش دهید. یک درمانگر می تواند در شناسایی الگوها و رفتارهای بهبود دهنده، کمک کند و با شما برای ایجاد روش های جدید تفکر و رفتار همکاری نماید.
3. بهبود بخشیدن ارتباطات
ارتباط در هر رابطه ای، کلیدی است و می تواند به ویژه در هنگام طلاق مهم باشد. مشاوره طلاق می تواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه به طور موثر ارتباط برقرار کرده و تعارضات را به طور سالم حل کنید. یک درمانگر می تواند مهارت های ارتباطی مانند گوش دادن فعال و ارتباط قاطعانه را به شما آموزش دهد و به شما کمک کند تا استفاده از این مهارت ها را در یک محیط امن و حمایتی تمرین نمایید.
4. مدیریت استرس
استرس طلاق می تواند بر سلامت روحی و جسمی فرد تأثیر بگذارد. درمان و مشاوره استرس می تواند ابزارها و استراتژی هایی را برای کمک به مدیریت استرس و حفظ سلامت کلی افراد فراهم کند. یک درمانگر یا مشاور می تواند تکنیک های مدیریت استرس مانند تکنیک های تنفس عمیق، تمرکز حواس و آرامش را به شما آموزش دهد و به شما کمک کند تا برنامه ای برای مدیریت استرس در زندگی روزمره خود ایجاد کنید.
مطالعه بیشتر: درمان سریع استرس و اضطراب
5. یافتن یک پشتیبان
طلاق یک تجربه تنهایی می باشد. مشاور می تواند حس حمایت را در حین عبور از این مرحله دشوار فراهم کند. مشاور می تواند گوش شنوا و منبع حمایتی بوده تا شخص به کمک آن، احساسات و چالش های خود را حل نماید.
6. آماده شدن برای آینده
طلاق تغییرات قابل توجهی را در زندگی فرد ایجاد می کند و داشتن حمایت در هنگام تطبیق با شرایط جدید می تواند بسیار مفید باشد. مشاوره طلاق به شما کمک می کند تا با هر چالشی که ممکن است با پیشروی و بازسازی زندگی خود با آن روبرو شوید، مقابله کنید. یک درمانگر می تواند به شما در تعیین اهداف، ایجاد یک سیستم حمایتی و ایجاد برنامه ای برای پیشرفت سالم و مثبت کمک کند.
7. تصمیم گیری صحیح در زمان طلاق
طلاق یک تجربه استرس زا و احسخیاسی است که می تواند تصمیم گیری درست را چالش برانگیز کند. مشاوره فضایی را برای شما فراهم می آورد تا احساسات خود را پردازش کنید و دیدگاهی به دست آورید، که می تواند به شما در انتخاب بهتر در طول فرآیند طلاق کمک نماید.
یک درمانگر یا مشاور فردی، همچنین به شما کمک می کند تا ارزش ها و اولویت های خود را شناسایی کرده و با شما برای تصمیمگیری هماهنگ با آن ارزش ها همکاری می نماید. این امر می تواند به ویژه هنگام تصمیم گیری در مورد حضانت فرزند، تسویه حساب مالی و تقسیم اموال مهم باشد.
با همکاری با یک درمانگر، می توانید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و برای تصمیم گیری های مهم در طول فرآیند طلاق آماده شوید. مشاوره نه تنها برای زوج جدا شونده بلکه برای فرزندان و سایر اعضای خانواده مفید می باشد.
مشاور طلاق کیست؟
مشاور طلاق یک درمانگر حرفه ایست که به زوج هایی که قصد طلاق را دارند، کمک می کند. آن ها در جدایی و طلاق ازدواج به دو مفهوم عاطفی و ملموس بسیار آشنا هستند. مشاور طلاق ممکن است در یک مرکز مشاوره کار کنند، یا به صورت آنلاین باشند. آنها می توانند توصیه ها و استراتژی هایی برای طلاق ارائه دهند. یک مشاور طلاق جلساتی را با زوجین برگزار می کند تا دلایل طلاق آن ها را به درستی درک و وضعیت را ارزیابی کند. اگر در طول مشاوره، مشاور به زوج کمک کند تا بفهمند طلاق بهترین گزینه است، از زوجین در طول فرآیند طلاق حمایت کرده و به آن ها کمک میکند تا زندگی فردی خود را بعد از طلاق از نو شروع کنند.
مشاوران طلاق می توانند از طریق بحث، آموزش مهارت های مقابله ای، بهبود مراقبت از خود، راهنمایی در توسعه یک برنامه زندگی جدید و موارد دیگر به افراد کمک کنند. بنابراین، هنگام انتخاب یک مشاور طلاق، باید بدانید که چه نوع اهدافی را در نظر دارید. برای یافتن یک مشاور طلاق باتجربه، قطعاً باید به دنبال فردی باشید که در این زمینه تخصص داشته باشد. چه به صورت آنلاین و چه حضوری، قصد دریافت مشاوره دارید، مطمئن شوید که مشاور طلاق در موضوعات مربوط به طلاق، ازدواج و جدایی مهارت دارد. به یاد داشته باشید که زمینه تخصصی هر مشاور متفاوت است و بهترین مشاور طلاق برای شخص دیگری بهترین درمانگر طلاق برای شما نخواهد بود.