اثرات شب بیداری بر فرد چیست؟

اثرات شب بیداری بر فرد چیست؟

اگر شما یک فرد شب بیدار هستید، ممکن است از خود بپرسید که آیا تا دیر وقت بیدار ماندن برای شما مضر است یا خیر؟

شب بیداری

شب بیداری به معنای بیدار ماندن در طول شب و عدم داشتن خواب کافی است که می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر سلامت و روزمرگی فرد داشته باشد.

اثرات شب بیداری

افرادی که تا دیروقت بیدار می مانند نسبت به کسانی که زودتر می خوابند، بیشتر در معرض خطراتی همچون افسردگی، دیابت، فشار خون بالا و سایر اثرات منفی هستند. داشتن تمایل به بیدار ماندن تا دیروقت ممکن است بخشی از ساختار ژنتیکی یا کرونوتیپ شما باشد. (آشنایی با: مشاوره افسردگی)

به هر حال، بهتر است این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که اثرات شب بیداری بر فرد چیست؟

  1. مشکلات خلق و خو

تحقیقات نشان می دهد، افرادی که زمان بیداری در طول شب را ترجیح می‌ دهند، مستعد ابتلا به اختلالات خلقی و اختلالات شخصیتی قرار می گیرند. افرادی که تا دیر وقت بیدار می ‌مانند ممکن است برای تنظیم احساسات خود مشکل ‌تری داشته باشند. افراد دیر خواب نسبت به افراد صبحگاهی احتمال بیشتری دارد که احساسات خود را سرکوب کنند و کمتر احتمال دارد که ارزیابی مجدد شناختی را انجام دهند.

  1. دیابت

دیابت نوع 2 یک بیماری جدی است، به خصوص برای افرادی که شب ها تا دیروقت بیدار می مانند. طبق تحقیقات در افرادی که خواب شبانه کافی ندارند، سطح قندخون بسیار بالاتر از سایر افراد بوده و در نتیجه توانایی بدن در تنظیم انسولین کاهش می یابد. از سمت دیگر، نداشتن خواب کافی می تواند بر میزان غذا خوردن، نوع تغذیه، واکنش بدن به انسولین، میزان کلسترول و احساس ذهنی فرد تأثیر بگذارد.

  1. فشار خون بالا

فشار خون بالا یک بیماری شایع در بین افرادی است که شب بیدار می مانند و زمانی اتفاق می‌افتد که نیروی خون به دیواره ‌های سرخرگ خیلی زیاد باشد. این می تواند منجر به سایر بیماری های جدی مانند سکته قلبی و مغزی شود. یکی از راه‌ های کمک به حفظ فشار خون در محدوده سالم، حفظ یک برنامه منظم خواب است. این بدان معناست که هر روز تقریباً در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و بیدار شوید.

  1. ناهنجاری های رفتاری

مشكل در روابط عاطفی، خستگی پذيری بالا، افزایش تمایل به مصرف الکل و سیگار و همچنین فقدان تمركز فكری از مشكلات عمده ای است كه شب بیداری و بی خوابی در افراد ایجاد می کرده به این علت که شخص را وارد چرخه معيوبی از مشكلات روانی می کند.

  1. نداشتن انگیزه کافی

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد هر چه بیشتر بخوابید، روز بعد با انگیزه بیشتری کارهایتان را انجام خواهید داد.

  1. استرس و اضطراب

در افرادی که خواب درستی ندارند و غالبا شب ها بیدارند، حملات پانیک و افزایش استرس و اضطراب دیده می شود. این افراد بطور کلی نمی توانند استرس های روزانه خود را به درستی مدیریت و کنترل نمایند. (مشاوره استرس چیست؟)

  1. طول عمر کوتاه

مطالعات نشان می دهد، افرادی که تا دیروقت بیدار بمانند و صبح ها با مشکل بلند شدن از رختخواب مواجه هستند، 10 درصد بیشتر از افرادی که ریتم خواب طبیعی دارند، در معرض خطر مرگ قرار دارند.

  1. افزایش وزن

اگر تا دیروقت بیدار می‌مانید، احتمالا تا دیروقت نیز میان ‌وعده می‌خورید، به ‌ویژه غذاهای پرچرب و کربوهیدرات. این غذاهای پرانرژی می‌توانند کالری‌های اضافی زیادی به بدن اضافه کنند. علاوه بر این، ممکن است زمانی که خواب مورد نیاز خود را ندارید، بیشتر گرسنه شوید. خوابیدن به میزان کمتر از مقدار کافی، سطح لپتین شما را کاهش و در عین حال، سطح گرلین شما را افزایش می دهد.

  1. سردرد و کاهش سیستم ایمنی

سر درد های مزمنی مانند میگرن در اثر کم خوابی شدت می گیرند. بی خوابی منجر بهرافزایش حساسیت بدن شده و با کوچکترین عاملی، سردرد عود می کند. سیستم ایمنی در ارتباط مستقیم با خواب شبانه است. اگر خواب کافی و با کیفیتی نباشد، سیستم ایمنی بدن کاهش پیدا کرده و در برابر ویروس های مختلف مانند آنفولانزا و حتی سرماخوردگی آسیب پذیر می شود.

  1. از دست دادن توان یادگیری

بی خوابی در شب، منجر به اختلال در عملکرد ذهن شده و این اختلال توان یادگیری افراد را کاهش می دهد. به این علت که شب، زمان تثبیت اطلاعات در ذهن افراد است، افرادی که در شب ها بیدار می مانند، قادر به ثبت اطلاعات مغز خود در لایه های درونی ذهن نیستند.

  1. کاهش باروری

بی خوابی منجر به کاهش میل جنسی و در نتیجه اختلالات باروری افراد می شود. قسمتی از مغز که وظیفه کنترل ریتم شبانه و تنظیمات هورمونی را به عهده دارد، یکی است. بنابراین از ای در افراد شب بیدار، هورمون تولید مثل به درستی تنظیم نمی گردد.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *